Ett ständigt huvudbry för mig är "vad ska jag ha på mackan?". När animaliska produkter är uteslutna så blir utbudet ganska magert. Jag kör oftast med avocado och andra grönsaker, men ibland blir jag sugen på något lite salt och mera "påläggsaktigt". En del gillar Tartex, ett veganskt pålägg på tub som man kan köpa, men jag tycker verkligen inte om det, varför jag började experimentera själv med att ta fram ett smaskigt veganskt pålägg. Nyttigt och gott skulle det vara. Till min hjälp hade jag boken "Ät dig frisk med grön mat" som gav mig lite tips. Och nu har jag lyckats få till ett jättegott pålägg. Lo and behold:
Veganskt pålägg med sesamfrö, dill, pepparrot och potatis
Ingredienser:
1 dl oskalade sesamfrön
4 kalla kokta potatisar
1 msk riven pepparrot
1 litet knippe dill
Så här gör du: se under bilden!

Rosta sesamfröna i lite olja (oliv/raps) i en stekpanna tills de är gyllene.
Hacka dillen.
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och ev. peppar. Njut av pålägget på en knäckemacka!
Kommentera